Внесок волинських декларантів до бюджету – майже 32 мільйони гривень податків

28 Листопада 2022, 14:05
Внесок волинських декларантів до бюджету – майже 32 мільйони гривень податків 412
Внесок волинських декларантів до бюджету – майже 32 мільйони гривень податків

За підсумками щорічної кампанії декларування доходів на Волині до бюджетів усіх рівнів сплатили 31,7 мільйона гривень податкових платежів.

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Волиняни, котрі відзвітувалися про доходи за 2021 рік, переважно своєчасно виконали свої податкові зобов’язання і перерахували 27,5 мільйона гривень ПДФО і 4,2 мільйона військового збору.

Всупереч умовам воєнного стану волиняни не ігнорували свого обов’язку, своєчасно подали декларації та перерахували до бюджету належні податки. Відтак, в області фіксують ріст показників сплати податків за підсумками декларування доходів, отриманих у 2021 році.

«Цей позитив дає підстави очікувати, що волиняни будуть такими ж відповідальними у питанні подання одноразових добровільних декларацій. Тим паче, що у рамках податкової амністії податківці не перевірятимуть джерела походження задекларованих активів, а інформація про платників, яка надійде до податкової служби у рамках одноразового добровільного декларування, не буде передаватися правоохоронним органам», – запевнив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що громадяни, які задекларують приховані від оподаткування в минулому активи в рамках податкової амністії, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Отож, щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 березня 2023 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, – детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024