На Волині знищили понад чотири кілометри сіток для лову риби

01 Грудня 2022, 17:06
На Волині знищили понад чотири кілометри сіток для лову риби 1308
На Волині знищили понад чотири кілометри сіток для лову риби

Волинський рибоохоронний патруль 25 листопада знищив 171 (майже 4 кілометри) заборонене знаряддя та засоби лову, серед яких більшість складали сітки 151.

Окрім сіток, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: «екрани», «ятері», «косинки», «кловні», «ості» та «підсаки». Це сітки, які не підійшли волонтерам для перетворення на маскувальні. Про це інформує Волинський рибпатруль.

Знищували знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані у порушників. Ліквідовували шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубали та різали.

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. 

Крім того, від початку війни волинські рибоохоронці передали 910 сіток, а це приблизно 40 кілометрів сітних знарядь, волонтерським організаціям для виготовлення маскувальних сіток», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Рибпатруль повідомив, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Ця стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 гривень до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024