Майже 190 тисяч закарпатців у грудні отримають підвищені пенсії

01 Грудня 2022, 18:00
Анастасія Пентек 617
Анастасія Пентек

З 1 грудня 2022 року мінімальний розмір пенсії в Україні зросте до 2 093 гривні.

Перераховані пенсії отримають понад 187 тисяч закарпатців, повідомила на брифінгу Анастасія Пентек, начальниця обласного ГУ Пенсійного фонду України.

«Як завжди, перерахунок робимо в автоматичному режимі. Відомості вже надруковані і сьогодні передані на поштові відділення. Виплати пенсій розпочнуться за графіком – з 4 грудня», – прокоментувала Анастасія Пентек.

За її словами, підвищені пенсії також отримають особи, які станом на 1 грудня досягли 70 років і більше та в яких розмір пенсії становив менш як 2 500 гривень, при цьому страховий стаж у жінок має бути 30 років, у чоловіків – 35 років.

Пенсіонерам, котрі працюють, перерахунки пенсій не здійснюють. Пенсії підвищили й особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та іншим категоріям пенсіонерів. 

Також Анастасія Пентек повідомила, що вже з 1 грудня функції з призначення житлово-комунальних субсидій та пільг здійснюватимуть органи ПФУ. Відповідні документи можна подати до уповноважених осіб у територіальних громадах, центрах надання адмінпослуг, особисто або поштою до сервісних центрів ПФУ.

Крім цього, можна скористатися «Дією» та вебпорталом або мобільним застосунком Пенсійного фонду України.

Анастасія Пентек зауважила, що в листопаді ПФУ профінансував виплати житлових субсидій та пільг для 45,9 тисячі закарпатців на суму понад 34,9 мільйона гривень.

Також вона додала, що громадянам, які вже отримують субсидію чи пільгу, виплати на опалювальний сезон призначать автоматично, а щодо призначення субсидії чи пільги на оплату житлово-комунальних послуг можна звертатися протягом усього опалювального сезону.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024