На Волині агропідприємство посадило яблуневий сад за грантові кошти

05 Грудня 2022, 11:00
На Волині агропідприємство посадило яблуневий сад за грантові кошти 1239
На Волині агропідприємство посадило яблуневий сад за грантові кошти

Фермерське господарство «Дари Волині» учасник державної грантової програми зі створення саду.

Директорка підприємства Марина Єлева розповідає, що в рамках проєкту вже встигли отримати грантові кошти та посадити саджанці під яблуневий сад на площі у 8,4 гектара. Тож у «Дарах Волині» вже встигли перевірити на ділі, як працює проєкт. Про це інформує Мінагрополітики.

Марині Єлевій 35 років. Разом із батьком та матір'ю вони перекваліфікувалися у фермерів ще у 2013 році. До того кожен займався чимось своїм, але оскільки у татових батьків була хата у селі Грибовиця (Нововолинська міська громада Володимирського району), вирішили там закласти сад.

Тож нині родина має вже в обробітку яблуневий сад площею в понад 11 гектарів. Додатково сім’я Марини вирощує сою та пшеницю. Загалом у сезон вона забезпечує понад 40 людей із навколишніх населених пунктів робочими місцями.

Яблука фермерство збуває у місцеві мережі, а також на Львівщину та Рівненщину. У минулі роки була можливість співпрацювати з Білоруссю, але з початком війни будь-які шляхи співпраці безповоротно обірвалися.

Марина каже, що цього року вирощену агропродукцію вдалося реалізувати без пригод і зайвих проблем. Як буде наступного року, покаже час, але родина вірить у перемогу України та налаштована оптимістично.

Марина дуже проактивна жителька своєї громади. Вона є депутаткою міської ради, обіймає посаду кризової менеджерки в благодійній організації, але каже, що саме фермерство дозволяє їй переключитися на позитивну хвилю і відпочити думками й душею.

«Прогулянка садом дуже заряджає. Буває, навіть ходжу в робочих цілях для різного аналізу, але одразу відчуваю, як збагачуюся енергією та відновлююся від різного негативу. Тому сади для мене це вже не стільки робота, як невіддільна частина мого життя», – запевняє Марина Єлевій.

Нагадаємо, урядова програма «єРобота» стартувала 1 липня, вона дає можливість агропідприємцям та фермерам отримати грант на створення саду або теплиці.

Детальніше з умовами та правилами подачі заявки для отримання гранту на сад можна ознайомитися тут, теплиці – тут.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024