На під’їзді до пункту пропуску «Ягодин» асфальтують 2,5 кілометра дороги

06 Грудня 2022, 10:00
На під’їзді до пункту пропуску «Ягодин» асфальтують 2,5 кілометра дороги 905
На під’їзді до пункту пропуску «Ягодин» асфальтують 2,5 кілометра дороги

Дорожня техніка працювала 5 грудня ще на одній ділянці автошляху Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) неподалік міжнародного пункту пропуску «Ягодин» – «Дорогуськ» через українсько-польський державний кордон.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Між населеними пунктами Коцюри і Римачі на відтинку протяжністю 2,5 кілометра дорожники укладають вирівнювальний шар асфальту. Дорожники працюють на лівому проїзді, що має дві смуги руху в одному напрямку (зі сторони пункту пропуску).

Роботи виконує підрядне підприємство  ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс».

На вказаній ділянці цьогоріч уже працювала техніка цього підрядника. У лютому поточного року, за кілька днів до початку повномасштабного збройного нападу рф, тут стартували роботи з поточного середнього ремонту. Планували відновити 10-кілометрову ділянку автодороги М-07 перед пунктом пропуску.

На той час проводили земляні роботи та відфрезерували зношений шар дорожнього покриття на відрізку у 2,5 кілометра.

Однак, у зв’язку з введенням в країні правового режиму воєнного стану, роботи на об’єкті призупинили. Власне на паузу поставили всі цьогорічні плани робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів на автодорогах державного значення області, їх наразі підтримують в проїзному стані в межах робіт з експлуатаційного утримання.

«Насамперед працюємо на автошляхах за маршрутами руху гуманітарних та експортних вантажів, і саме «варшавська» траса посідає ключове місце у списку таких надважливих волинських шляхів», – пишуть дорожники.

Значне збільшення потоку вантажного транспорту автодорогою М-07 призвело до подальшого виникнення деформацій дорожнього покриття на тих ділянках, що потребують ремонту, зокрема на під’їзді до пункту пропуску. Особливо стрімкого руйнування зазнав відфрезерований відтинок лівого проїзду.

Аби усунути умови, що загрожують безпеці учасників дорожнього руху, наразі асфальтують його в межах експлуатаційного утримання.

Водночас на автодорозі М-07 працюють ще на двох об’єктах:

  • поновлюють дорожнє покриття на майже 2-кілометровій ділянці безпосередньо перед пунктом пропуску «Ягодин» – «Дорогуськ»;
  • влаштовують широке укріплене узбіччя між населеними пунктами Старі Кошари і Підгородне.

Автошлях М-07 покращують у рамках програми «Відкритий кордон», що передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні України задля швидкого і системного поліпшення як вантажних, так і пасажирських перевезень Україна – ЄС.

«Закликаємо водіїв бути максимально уважними та обережними на ділянках, де працюють дорожники», – наголошують дорожники.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024