Сарненський ЦНАП отримав біометричне обладнання для видачі паспортів громадянина України

14 Грудня 2022, 11:46
Сарненський ЦНАП отримав біометричне обладнання для видачі паспортів громадянина України 948
Сарненський ЦНАП отримав біометричне обладнання для видачі паспортів громадянина України

Сарненський ЦНАП отримав нове обладнання. Завдяки йому вже невдовзі місцевим мешканцям зможуть видавати паспорти громадянина України.

Це відбулося у рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», який реалізовує Програма розвитку ООН в Україні спільно з Рівненською ОДА за фінансової підтримки уряду Великобританії та Північної Ірландії. Про це інформують на сайті Рівненської ОВА.

Обладнання обійшлося у 369 тисяч гривень. Наразі у громаді працюють над його налаштуванням.

Тим часом для Сарненського ЦНАПу комплекс біометричного обладнання для оформлення та видачі паспортів громадянина України був необхідним. Адже попит на таку послугу доволі високий.

До того ж він має постійний характер, пояснюють фахівці. Річ у тім, що паспорт у формі ID-картки, який вперше отримують у віці 14 років, має термін дії 4 роки. Надалі він видається вже на 10 років. Цим і пояснюються періодичні запити на таку послугу.

Крім того, у рамках цього ж проєкту, чотири громади Рівненщини отримали комплекси обладнання електронної черги. Насправді вони призначалися для інших областей, але у зв’язку із військовими діями і окупацією тих територій, перейшли «у спадок» Рівненщині.

«Сьогодні надання адміністративних послуг важливе, як ніколи. Щомісяця в роботі ЦНАПів виникають нові виклики, а також розширюється перелік послуг. Сьогодні у громаді це чи не головна точка доступу, куди сходяться місцеві мешканці та вимушені переселенці. Вони йдуть сюди, щоб отримати якісні адміністративні послуги. І очікують, що це буде оперативно.

І ми докладаємо всіх зусиль, щоб розвиватися в цьому напрямі далі, використовуючи для цього всі можливості, залучаючи партнерів. Тому нам цікава співпраця з громадськими та донорськими організаціями, програмами підтримки. Рухатимемося в цьому напрямі й надалі», - підсумувала заступниця голови ОДА з питань цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило.

Разом із тим робота у рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України» триває. Так, для представників ТГ з Рівненської, Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей відбуваються тренінги щодо надання якісних адміністративних послуг в умовах кризового реагування та відновлення.

Також для декількох ЦНАПів до кінця року планують передати мобільні кейси для надання адміністративних послуг. Маючи таке обладнання, фахівці зможуть виїжджати у віддалені населені пункти і працювати з місцевими жителями локально.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024