Скільки на Волині виростили новорічних ялинок і сосен

17 Грудня 2022, 16:22
Скільки на Волині виростили новорічних ялинок і сосен 795
Скільки на Волині виростили новорічних ялинок і сосен

На Волині триває заготівля новорічних ялинок і сосен. Дерева ростуть на спеціально відведених плантаціях та у розсаднику. Усього в області є 200 гектарів плантацій.

Про це розповіла Суспільному речниця управління лісомисливського господарства Світлана Думська.

З її слів, цього року лісівники планують реалізувати 50 тисяч хвойних, орієнтовно на 10 тисяч менше, ніж торік. Ціна сосен і ялинок зросла на 10-15 % і стартує від 120 гривень.

Цього року лісівники планують реалізувати 50 тисяч хвойних

На території селекційно-насіннєвого центру у Гаразджі хвойні доглядають від насінини до великого дерева. Керівниця лісорозсадника Ольга Доля розповідає, що вони мають кілька видів ялинок та сосен, що найбільше підходять для прикрашання на новорічні свята: це ялина звичайна, ялина колюча, сосна звичайна, ялиця та ялина канадська.

Тут продають дерева у горщиках. Після свят їх потрібно правильно пересаджувати у ґрунт, інакше вони можуть не прижитися, – говорить працівниця Ківерцівського лісгоспу Тетяна Неводнічик.

«Її треба підливати, щоб вона в приміщенні довго не стояла. Поступово виносити, понижувати температуру і тоді тільки виставити на свіже повітря. Можна висаджувати просто в ґрунт», – розповідає фахівчиня.

У лісі неподалік села Сокиричі вирощують сосни та ялини. На плантації у 12,5 гектара висадили орієнтовно 70 тисяч сіянців. За деревами їдуть з різних регіонів України.

Анатолій Главак – із тимчасово окупованого Мелітополя щороку приїжджає на Волинь за ялинками й соснами. Цього разу везе їх до Києва. Дерева пакує у сітки, щоб не ламалися гілки при транспортуванні.

Дерева пакують у сітки, щоб не ламалися гілки при транспортуванні

Кожне дерево лісівники чіпують, аби покупці знали, що воно було зрубане легально.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024