У Луцьку говорили про практики залучення жінок, які постраждали від війни, до економічного розвитку регіону

22 Грудня 2022, 17:30
У Луцьку говорили про практики залучення жінок, які постраждали від війни, до економічного розвитку регіону 1433
У Луцьку говорили про практики залучення жінок, які постраждали від війни, до економічного розвитку регіону

У Луцьку в готелі «Україна» пройшов захід з обговорення залучення жінок, які постраждали від війни, до економічного розвитку регіону. Представники дежавних закладів та організацій презентували можливості для жінок-переселенок.

На заході побувала журналістка Бізнес.Району.

Презентували компоненти та можливості проєкту «Економічні можливості для жінок, які постраждали внаслідок війни» для внутрішньо переміщених жінок та жінок-підприємиць з приймаючих громад.

Також представили інші діючі програми та можливості для реалізації внутрішньо переміщеними жінками та жінками з приймаючих громад свого економічного потенціалу (Волинський обласний центр зайнятості, Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ЛМР, Департамент економічної політики ЛМР).

Директорка Волинського ОЦЗ Куцин Алла Миколаївна розповіла про залучення ВПО до роботи, а також можливості для грантів.

Зазначили, що до Волинського ОЦЗ з початку війни звернулося понад дві тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них вдалося працевлаштувати 671 особу.

Алла Миколаївна нагадала, що діє грантова програма єРобта, на Волині 151 особі рекомендовано надання мікрогранту.

«За роботою до нас зверталося більше жінок, ніж чоловіків», - коментує посадовиця.

Начальниця управління  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Талан розповіла про можливості в своєму управлінні.

Посадовиця презентувала створення хабу «ВОНА». Нагадаємо, що там жінки зможуть безкоштовно отримати індивідуальну конфіденційну консультацію кар’єрної радниці та допомогу на всіх етапах пошуку роботи або започаткування власного бізнесу, підтримку психологинь проєкту, можливість пройти професійні курси, які допоможуть здобути нові знання, навички чи навіть професію.

«Хочемо працювати у напрямку ламання стереотипів, ми шукаємо жінок, які можуть зайняти так звану «чоловічу» нішу», - розповідає Ліна Талан.

Також посадовиця розповіла про успішний кейс працевлаштування жінок до Луцького зоопарку.

«Ми організували цю зустріч, щоб ознайомитися із внутрішньо переміщеними жінками, а у підсумку троє з них там знайшли роботу», - ділиться спогадами жінка.

Представниця Департаменту економічної політики Луцької міськради Юлія Дацюк теж поділилася успіхами у сфері допомоги ВПО.

«У тих моментах, коли у чоловіка опускаються руки, у жінки випостають крила. Жінки-підприємці насправді дуже активні», - коментує Юлія Дацюк

Жінка розповіла, що впродовж цього року допомагали релокованим бізнесам влаштовуватися на новому місці. Каже, що багато хто переїжджав зі своїми працівниками, дехто лише питав інформацію, але не переїжджав.

«Департамент економічної політики відкритий до співпраці. У нас діє програма розвитку підприємництва, де є багато заходів та проєктів», - додала Юлія Дацюк

Така зустріч мала на меті підвищити мотивацію жінок до успішної економічної діяльності шляхом представлення різноманітних програм та можливостей щодо підтримки жіночого підприємництва та розвитку економічного потенціалу жінок у Волинській області (як внутрішньо переміщених, так і з місцевих громад), сприяти мережуванню, обміну корисною інформацією та налагодженню партнерських контактів між жінками-підприємицями, потенційними підприємицями та представниками місцевих органів влади, держаних, громадських організацій і ЗМІ.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024