Укрпошта доставлятиме з-за кордону генератори та павербанки без мит

23 Грудня 2022, 13:30
Укрпошта 262
Укрпошта

Укрпошта домовляється з національними поштовими операторами про прийом у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для безмитної доставки в Україну.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти, пише Економічна правда.

Зазначається, що Укрпошта звернулась до національних поштових операторів з проханням дозволити прийом у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для доставки в Україну. 

Першою країною, яка погодилася, стала Латвія. Тарифи на доставку таких товарів встановлюватиме пошта-відправник. В Укрпошті зазначають, що в грудні товари критичного імпорту можна відправити із 600+ відділень пошти Латвії, а доставка коштує від 25 євро. 

"Перелік країн буде незабаром розширюватися", – зазначив оператор. 

Розмитнення таких відправлень в Україні відбуватиметься без оформлення вантажно-митної декларації. До перевезення допускаються такі товари як: зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні зарядні станції, генератори, водні фільтри, Starlink. 

Щоб надіслати такий товар в Україну з-за кордону із нульовим розмитненням потрібно оплатити товар в інтернет-магазині та замовити доставку на адресу знайомої людини у Латвії, яка потім у найближчому відділенні Latvijas Pasts надсилає посилку в Україну та оплачує доставку. Доставка триває 10-14 днів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024