На Закарпатті презентували програму підтримки підприємців в умовах енергетичної кризи – «Energy help»

23 Грудня 2022, 15:10
«Energy help» 1569
«Energy help»

На зустрічі з представниками бізнесу разом із колегами презентували програму підтримки закарпатських підприємців в умовах енергетичної кризи – «Energy help».

Про це пише голова Закарпатської ОВА Віктор Микита

Програма передбачає компенсацію суб'єктам господарювання частини вартості придбаних альтернативних джерел генерації енергії за власні або кредитні кошти.

75% податкових надходжень у регіоні становить ПДФО, тож ми вирішили підтримати бізнес з обласного бюджету та бюджетів тергромад.

Компенсація за придбані альтернативні джерела генерації енергії не може перевищувати:

  • 30% вартості таких засобів;
  •  суми сплачених ПДФО за 2022 рік або суми єдиного податку (самозайнятими особами);
  • 300 тисяч гривень.

У межах програми бізнес сам вирішить, що для нього краще:

  • бензинові/дизельні генератори;
  • акумулятори/зарядні станції;
  • акумулятори/зарядні станції + сонячні панелі;
  • інші види генерації електроенергії.

Програма почне діяти з 1 січня 2023 року. Зареєструватися для участі у проєкті можна в спеціально створеному додатку «Допомога Закарпаття».

Зараз наше головне завдання – підтримка економічного сектору регіону. В сучасних умовах енергетичної кризи ми не можемо говорити про розвиток. Зараз разом працюємо над виживанням, забезпеченням сталого функціонування бізнесу, збереженням робочих місць та надходжень у бюджети всіх рівнів, – йдеться в повідомленні.

Такий пакет підтримки дозволить стимулювати підприємців, які формують робочі місця, вкладати кошти у створення автономної системи енергозабезпечення власного функціонування.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024