Перед пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» заасфальтували майже два кілометри дороги

27 Грудня 2022, 10:11
Перед пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» заасфальтували майже два кілометри дороги 744
Перед пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» заасфальтували майже два кілометри дороги

На автомобільній дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) завершили роботи з відновлення дорожнього покриття на ділянці протяжністю майже два кілометри.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Перед міжнародним пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на чотирьох смугах автошляху і розподільчій частині влаштували два шари асфальтобетонної суміші завтовшки загалом 15 сантиметрів. Асфальт укладали і вдень, і вночі.

Підрядник – ТОВ «Волиньдорбуд».

Якість робіт на кожному етапі перевірили лабораторії замовника – Служби автомобільних доріг у Волинській області та підрядника, зокрема вони відбирали керни нового дорожнього покриття для проведення подальших випробувань.

Згодом майже на всій протяжності цієї ділянки з’явиться нове бар’єрне огородження, до його влаштування вже приступили. За сприятливих погодних умов нанесуть тимчасову дорожню розмітку.

Автодорогу М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) перед міжнародним пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» ремонтують у рамках проєкту «Відкритий кордон», що передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні України задля швидкого і системного поліпшення як вантажних, так і пасажирських перевезень Україна – ЄС.

Адже в теперішніх реаліях цей автошлях без перебільшення можна назвати «дорогою життя»: ним перевозять гуманітарні вантажі та експортну продукцію, а у перші місяці війни евакуювалось сотні тисяч людей.

У Службі автодоріг нагадали, що цьогоріч транспортно-експлуатаційні показники автошляхів державного значення Волинської області покращуються виключно в рамках робіт з їх експлуатаційного утримання, оскільки внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ усі плани з будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів лишились нереалізованими.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024