На Рівненщині схвалили обласний бюджет 2023 року

27 Грудня 2022, 11:06
Бюджет 558
Бюджет

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль днями підписав наказ про обласний бюджет на 2023 рік. Цьогоріч його сума становить 2,3 мільярда гривень.

Нагадаємо, в умовах воєнного стану Кабмін змінив процедуру затвердження бюджету. Наразі це компетенція вже не обласних рад, а обласних військових адміністрацій. Відповідно цей бюджет схвалений наказом начальника Рівненської ОВА. Про це пише Рівненська ОДА.

Про бюджет Рівненщини на 2023 рік. Мовою цифр.

Загалом у наступному році бюджет області складе 2,3 мільярда гривень. З них 1,8 мільярда гривень – це загальний фонд. Він складається із трьох ключових показників:

  • 1,2 мільярда гривень – це власні надходження. Тобто те, що заробить область.
  • Ще 201,2 мільйона гривень  становитимуть дотації;
  • 370,2 мільйона гривень  – субвенції з держбюджету.

Також у спеціальному фонді передбачено 510 мільйона гривень 

Пріоритетними в наступному році будуть два напрямки – оборонний та соціальний, наголосив Віталій Коваль.

Зокрема, на військово-оборонні потреби в області планують витратити не менше, ніж цьогоріч. Нагадаємо, загалом в цьому році витрачено понад 75, 2 мільйона гривень . Це закупівля касок та бронежилетів, засобів зв’язку для військових, заходи правоохоронної діяльності тощо.

Також на Рівненщині продовжуватимуть піклування про переселенців.

Розвиватимуть програми із підтримки місцевого бізнесу для створення нових робочих місць.

«На сьогодні маємо перевиконання бюджету 2022 року на понад 90 млн грн. Тож в наступний рік входимо із додатковою фінансовою «подушкою». Рівненщина – тилова область, яка має працювати і на себе, і підтримувати регіони, де ведуться бойові дії. Рік наступний буде непростий. Проте ми єдиним «економічним фронтом» робитимемо все від нас залежне там, де ми є, аби наблизити перемогу», - прокоментував Віталій Коваль.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024