У грудні для експорту української продукції відкрили ринки Канади й Туреччини

29 Грудня 2022, 14:14
У грудні для експорту української продукції відкрили ринки Канади й Туреччини 495
У грудні для експорту української продукції відкрили ринки Канади й Туреччини

Для українських компаній у грудні цього року відкрили нові ринки для збуту продукції.

За результатами співпраці МЗС, Держпродспоживслужби, посольства України в Канаді та посольства Канади в Україні у грудні цього року для українських виробників м’яса птиці та продуктів з нього відкрили ринок Канади, повідомляє «Урядовий портал».

Відповідна робота розпочалася ще в 2019 році, коли представники канадського CFIA провели інспектування системи державного контролю за виробництвом на українських підприємствах. 

Перелік українських компаній, які відтепер мають право експортувати м’ясо птиці та продукти з нього до Канади, додано до бази даних CFIA. На офіційному вебпорталі CFIA опубліковано вимоги щодо ввезення м'ясних продуктів з України до Канади.

Ще одним іноземним ринком, який відкрився для українських компаній у грудні цього року за сприяння МЗС і Держпродспоживслужби, став ринок Туреччини для експорту рибних продуктів. Форма відповідного сертифіката вже розміщена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України».

Нагадуємо, що першим кроком для здійснення експорту харчових продуктів є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби.

 

Довідково:

Сприяння відкриттю нових ринків збуту – один з пріоритетів діяльності МЗС, у тому числі у рамках роботи Міжнародної платформи економічної дипломатії «Nazovni», яка під час війни стала ефективним цифровим механізмом економічної дипломатії та допомоги українським експортерам у виході на світові товарні ринки.

Nazovni поєднує зусилля дипломатів та українських підприємців у просуванні експорту: експортер отримує кваліфіковану консультацію, починаючи від підготовки експортної пропозиції до здійснення безпосередньо експортно-імпортних операцій.

Nazovni надає можливість прямої комунікації в реальному часі у форматі «система органів дипслужби – експортер».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024