Лісова галузь принесла в бюджет України 10 мільярдів гривень

02 Січня 2023, 16:39
Лісова галузь принесла в бюджет України 10 мільярдів гривень 770
Лісова галузь принесла в бюджет України 10 мільярдів гривень

За цей рік лісова галузь принесла в бюджет приблизно 10 мільярдів гривень податків. Це більше, ніж 2021 році на 600 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

До речі, бюджети місцевих громад в цьому році отримали приблизно 3 мільярди гривень, що більше на 300 мільйонів гривень у порівнянні з минулим роком.

Що стосується заготівлі деревини. У 2022 році обсяг рубок склав 13,5 мільйона кубів. Це менше, ніж в 2021 році. Дрова для населення. Лісгоспи ще з весни готувалися до високого попиту. Вже реалізували понад 3 мільйони кубометрів дров – це рекордний показник.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець

«На складах по країні у нас також є деревина. Закликаю не панікувати: це не означає, що через високі потреби в дровах весь ліс вирубають. За нашими оцінками, можна заготовити додатково 2 мільйони кубометрів дров без шкоди для лісу», – зазначив Юрій Болоховець.

Крім того, в цьому році запустили офіційний інтернет-магазин «ДроваЄ». Це додатковий майданчик, на якому ви можете ознайомитися з асортиментом та цінами на продукцію у найближчому лісгоспі. Також можна придбати дрова онлайн.

«Забезпечуємо дровами прифронтові регіони держави. Зрозуміло, що через бойові дії заготівля не проводиться в частині областей. Але для нас важливо, щоб люди залишалися з теплом. У ці області ми відправляємо дрова з інших регіонів України. Отримати їх можна безкоштовно, це програма уряду. Для цього звертайся в ОВА та територіальні громади», – розповів Юрій Болоховець.

Ситуація на ринку деревини – складна. Порти не працюють, тому азійський ринок для нас заблокований. Складна логістика в Китай, Індію, Корею зʼїдає весь прибуток. Також складна ситуація і на внутрішньому ринку. Через проблеми з електропостачанням, українські виробники вимушено призупиняють роботу. Реалізація суттєво падає.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024