Обмінники криптовалют: як обрати відповідний сервіс

09 Січня 2023, 16:00
Обмінники криптовалют: як обрати відповідний сервіс Реклама 644
Обмінники криптовалют: як обрати відповідний сервіс

Криптовалюта щільно входить у життя сучасної людини. Навіть затяті скептики здалися і почали купувати криптовалюту для інвестування чи збереження заощаджень. Доказом стабільності є загальна капіталізація цифрових активів – 800.26В.

І щодня з'являються досконаліші технології та токени, відкриваючи нові можливості для інвесторів. Але для вигідного інвестування важливо правильно обрати обмінник. Розглянемо основні типи обмінників, критерії вибору та ТОП кращих обмінників, на думку експертів редакції.

Типи обмінників

Враховуючи популярність та поширеність криптовалюти, були створені різні способи безпечно та легально купувати, продавати і обмінювати цифрові активи. Розглянемо найпоширеніші типи обмінників:

Криптовалютна біржа. Це децентралізована торгова платформа, де не тільки можна купувати/продавати криптовалюту, а також передбачені додаткові інструменти для роботи з цифровими активами. Незважаючи на те, що мають великий функціонал, вони поступаються класичним обмінникам по рівню безпеки, швидкості та зручності проведення платежів. Щоб купити чи продати криптовалюту, обов'язково потрібно проходити процедуру реєстрації та верифікації. Досить висока комісія проведення транзакцій.

Р2Р-торгівля. Це процес купівлі криптовалюти між продавцем/покупців через криптовалютну біржу. Саме платформа і є гарантом високої безпеки під час проведення угоди. Недоліком є те, що спосіб є досить тривалим, завищений курс та часті спекуляції з боку продавців. Необхідно уважно вивчати пропозицію та продавця.

Криптомати. В Україні досить рідко їх можна зустріти, тому для більшості користувачів вони просто недоступні. Найчастіше зустрічаються у великих містах. Аналогічно тривалий процес покупки за умови, якщо зможеш його знайти.

Платіжні системи. Це спеціальний автоматизований сервіс для проведення операцій із цифровими активами та фіатними грошима. За їх допомогою можна проводити різні операції з криптовалютою: продаж, купівля, обмін та накопичення монет. Для проведення процедури обов'язковим є проходження верифікації.

Онлайн-обмінник. Простий та особливо затребуваний спосіб купівлі криптовалюти на невеликі суми – до 50 000 гривень. Найзручніший варіант, реєстрація та верифікація на багатьох сервісах є необов'язковою. При цьому пропонує високий рівень безпеки, вигідний курс та анонімність. Мають простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. У середньому швидкість обміну до 15 хвилин.

Оптимальним вибором для обміну криптовалюти є онлайн-обмінники. Але треба розуміти, що не всі вони однаково вигідні, чесні та безпечні. Необхідно відповідально ставитись до вибору онлайн-обмінника, завжди є можливість потрапити на шахраїв з підвищеними комісіями або зовсім на сайт, який краде платіжні дані.

Критерії вибору сервісу

Процес вибору відповідного онлайн-обмінника криптовалюти – досить складний процес. Це пов'язано з тим, що потрібно орієнтуватися на десятки різних критеріїв, серед яких можна назвати:

Курс. Це основний критерій, від якого залежить користь користувача. Але важливо зберігати холоднокровність і свідомість, не варто довіряти пропозиціям з нереально вигідним курсом - це означатиме, що обмінник працює собі на збиток.

Комісія. Кожен онлайн-обмінник стягує комісію за процес обміну криптовалюти – від 2 до 4%. Найчастіше сума комісії закладається у курс. Вибирайте сервіс з мінімальною комісією та без прихованих платежів.

Вибір валюти. Велика кількість валютних пар гарантує клієнту можливість вибору. Чим більше буде валютних пар, тим краще – це дозволяє уникнути проміжних обмінів, заощаджуючи кошти.

Ліміти. Потрібно орієнтуватися на мінімальні та максимальні ліміти сум, які можна використовувати для обміну. Наприклад, деякі обмінники дозволяють проводити обмін на суму від 2000 гривень, інші – від 5000 гривень.

Реєстрація та верифікація. Деякі сервіси дозволяють проводити обмін криптовалюти без необхідності проходження реєстрації та верифікації. Це важливо, якщо хочете залишитися анонімними.

Інтерфейс. Потрібно орієнтуватися на інтерфейс офіційного сайту – він має бути простим та інтуїтивно зрозумілим, щоб не виникало труднощів у процесі обміну.

Резерви. Це важливий критерій, особливо, якщо плануєте здійснювати великі транзакції. Резерви демонструють, скільки ви конкретної валюти можете придбати у процесі обміну.

Відгуки. Рекомендуємо детально вивчити відгуки реальних клієнтів, які скористалися послугами конкретного сервісу обміну.

Безпека. Сайт онлайн-обмінника повинен обов'язково бути надійно захищений протоколами шифрування, щоб захистити особисту та платіжну інформацію.

Враховуючи ці критерії, ви можете вибрати відповідний онлайн-обмінник, який буде відповідати всім вимогам та побажанням.

Рейтинг обмінників

Самостійно проаналізувати сотні обмінників – це складний та тривалий процес. Експерти нашої редакції відібрали рейтинг найкращих онлайн-обмінників на основі даних моніторингу Scanbit

Це повністю український сервіс, який при оцінці кожного обмінника враховує десятки факторів, серед яких репутація, функціональність, безпека, вигода, публічність та зручність. Ви гарантовано отримаєте лише позитивний досвід, використовуючи онлайн-обмінники, що рекомендуються цим сервісом.

Changeit

Changeit – онлайн-обмінник від українських розробників, що стабільно працює з усіма банками України. Має простий і зручний інтерфейс, з яким розбереться навіть новачок. Процес купівлі чи продажу криптовалюти займає трохи понад 15 хвилин. Транзакції здійснюються автоматично.

Прагне завжди пропонувати виключно вигідні умови, відсутні приховані комісії та платежі. Можливий обмін без реєстрації та верифікації. Підходить всім користувачам, чому сприяє мінімальний ліміт. Працює цілодобова служба підтримки.

BTCbit

BTCbit – сучасний обмінник, який дає змогу провести обмін із використанням будь-якої картки Visa та MasterCard, незалежно від валюти. Працює цілодобово – процес обміну здійснюється у напівавтоматичному режимі. Відрізняється простою та швидкою верифікацією.

Немає прихованих та додаткових платежів – чесні та прозорі умови співпраці. Широкий вибір валютних пар, серед яких ви знайдете рішення індивідуально для себе. Усі особисті та платіжні дані надійно захищені.

Exbase.io

Exbase.io - зручний і швидкий онлайн-обмінник, який має власний криптовалютний гаманець. Безпосередньо на сервісі ви можете зберігати цифрові активи. Наведено широкий вибір валютних пар, тому ви знайдете відповідне рішення індивідуально для себе. Має низьку комісію, яка відразу вказана при розрахунку курсу. Працює без посередників, що гарантує високу швидкість проведення процедур.

Safecurrency

Safecurrency – онлайн-обмінник нового покоління для обміну криптовалюти у цілодобовому режимі. Зареєстровано компанію у Великій Британії, що свідчить про надійність та безпеку. Користувачам буде доступно 6 найпопулярніших криптовалют.

Має зручний і дружній інтерфейс, з яким розбереться кожна людина. Має низьку комісію. Високі стандарти безпеки гарантують захист особистих та платіжних даних. Є резервний фонд для миттєвого обміну.

Coin24

Coin24 – сервіс для обміну криптовалюти, який відрізняється простотою використання та високою безпекою. Користувачам доступний широкий вибір цифрових активів обміну. Має зручний інтерфейс. Великі резерви коштів дозволяють проводити транзакції різного розміру. Повна безпека особистих та платіжних даних. Прагне завжди пропонувати вигідний обмінний курс, а також немає прихованих комісій та платежів.

Кожен із представлених сервісів гарантуватиме швидкий, вигідний та безпечний обмін криптовалюти. Також ви можете самостійно вибрати відповідний обмінник, використовуючи сервіс моніторингу Scanbit.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024