На Закарпатті судитимуть трьох чоловіків за збут фальсифікату

12 Січня 2023, 11:00
На Закарпатті судитимуть трьох чоловіків за збут фальсифікату 688
На Закарпатті судитимуть трьох чоловіків за збут фальсифікату

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи за фактом протиправного придбання, зберігання і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Організатора – мешканця Ужгорода – обвинувачують ще й у незаконному виготовленні фальсифікованих алкогольних напоїв, а також придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті підроблених марок акцизного податку (ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

Правоохоронці встановили, що чоловік налагодив діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікату в підвальному приміщенні будинку в обласному центрі. Готову продукцію маскував під горілку та коньяк відомих торгових марок і клеїв на них підроблені марки акцизного податку.

Подальшим транспортуванням і реалізацією фальсифікату покупцям займалися двоє спільників чоловіка, також жителі Ужгорода. Кілька таких фактів зафіксували протягом минулого року: у січні-лютому та серпні.

Влітку зловмисників і викрили «на гарячому» – вони саме готували до збуту 600 пляшок фальсифікованого під горілку алкоголю. Тоді ж у їхніх помешканнях провели ряд санкціонованих обшуків, огляди транспортних засобів.

Загалом вилучили понад вісім сотень пляшок підробленої алкогольної продукції з фейковими акцизними марками, упаковки таких марок, близько 400 літрів рідини з різким запахом спирту, порожню скляну тару з-під горілки та коньяку з етикетками відомих брендів, різноманітне обладнання для виготовлення фальсифікату, а також грошові кошти та чорнові записи.

Подальший розгляд обвинувального акту здійснюватиме Ужгородський міськрайонний суд. Провадження розслідувало ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024