В Ужгороді розглянули заявки платників податків на відшкодування вартості генераторів

15 Січня 2023, 16:11
Генератор 1123
Генератор

Обласна комісія розглянула 30 заявок для здійснення компенсації частини вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення суб’єктами господарювання.

За інформацією Наталії Жук, начальника управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Закарпатській області, у 2022 році суб’єкти господарювання, заявки яких сьогодні розглядались комісією, сплатили до бюджетів 76,5 мільйонів гривень ПДФО та 376,1 тисячі гривень єдиного податку.

Скористались проєктом «Energy help» і звернулись  за відшкодуванням частини вартості альтернативних джерел енергозабезпечення суб’єкти господарювання, які здійснюють різного виду торгівлю; підприємства, які надають стоматологічні, страхові, готельні, транспортні та ремонтні послуги; підприємства ІТ сфери; підприємства, які займаються вирощуванням грибів.

Варто зазначити, що більшість суб’єктів господарювання не дотримались процедури і не надали вичерпний перелік документів для успішного схвалення заявки й отримання відшкодування. Для таких підприємств передбачений час для усунення недоліків й доопрацювання своїх заявок, наприклад, підписати її за допомогою КЕП чи додати документ про розрахунок за генератор.

Нагадують, що із 1 січня розпочалась реєстрація бізнесу в обласній програмі «Energy Help», згідно з якою місцеві суб’єкти господарювання можуть  отримати часткову компенсацію за придбання альтернативних джерел енергії. За умови, що вони сплачують ПДФО та/або єдиний податок. Бізнес може отримати компенсацію в розмірі 30% від вартості, наприклад, генератора, у розмірі суми сплаченого податку на доходи фізичних осіб та/або єдиного податку, не більше 300 тис. гривень.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024