Здолбунівські власники нерухомості сплатили 5,7 мільйона гривень податку

17 Січня 2023, 14:19
Здолбунівські власники нерухомості сплатили 5,7 мільйона гривень податку 383
Здолбунівські власники нерухомості сплатили 5,7 мільйона гривень податку

Власники об’єктів нерухомості на території обслуговування Здолбунівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області у 2022 році сплатили  до місцевих бюджетів 5,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це інформують рівненські податківці.

Більшу частину суми – 4,3 мільйона гривень забезпечили юридичні особи, від підприємців і громадян надійшло 1,4 мільйона гривень.

Фахівці податкової служби нагадують, що податок громадяни сплачують за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів житлової нерухомості. А сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, громадянам необхідно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Податківці наголошують, якщо фізичні особи не отримали такого повідомлення, але вони є платниками цього податку, вони можуть звернутися до контролюючого органу для звірки. Також платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. 

Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Якщо ж  нерухоме майно громадяни придбали у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачені податки, то такі громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування та легалізувати набуті активи. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування»

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024