Обміняти старі лампи на LED: коли і як це зможуть зробити жителі Рівненщини

19 Січня 2023, 16:02
LED-лампи 1278
LED-лампи

Починаючи з 26 січня, у Рівному можна буде безплатно обміняти старі лампи на енергоощадні у відділеннях Укрпошти. 

Після цього проєкт пошириться на всю область, повідомила 18 січня пресслужба ОВА. Перша партія LED-ламп вже надійшла — понад 60 тисяч із пів мільйона запланованих. Цей проєкт в Україні фінансово підтримав Євросоюз.

Замість п'ятьох старих, але справних ламп розжарювання, можна буде безплатно отримати п’ять енергоощадних у всіх 23 міських відділеннях Укрпошти.

В області проєкт стартуватиме з Рівного, адже тут проживає найбільше населення, а отже споживання електроенергії найбільше, йдеться в повідомленні ОВА. Основна ціль ініціативи – зменшити навантаження на енергосистему.

До кінця лютого проєкт пошириться на всю область. На Рівненщину має надійти пів мільйона LED-ламп. За потреби також будуть встановлювати пересувні відділення Укрпошти.

Як буде відбуватися обмін

  • Повнолітні громадяни можуть подати заявку на обмін через додаток Дія. Упродовж п’яти днів, після підтвердження на телефон, потрібно прийти у найближче відділення Укрпошти та обміняти п’ять старих ламп на нові світлодіодні.
  • Можна також прийти у відділення Укрпошти, без попередньої реєстрації у застосунку, та обміняти лампи лише за їх наявності.

Потрібно буде мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та справні лампи розжарювання.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024