З початку січня інспектори Закарпатського рибоохоронного патруля викрили 33 порушення

22 Січня 2023, 14:09
Порушення рибальства 752
Порушення рибальства

За січень на Закарпатті на порушників правил рибальства наклали 2 499 грн штрафу та склали 27 протоколів.

Про це пише Закарпатський рибоохоронний патруль.

До прикладу, в ході рибоохоронного рейду 10 січня на річці Латориця в Мукачево, інспектори виявилитрьох громадян, які здійснювали лов риби з берега вудками. Дані особи порушили правила рибальства тим, що виловили підуста звичайного, який занесений до Червоної книги України.  Загалом, у порушників виявлено 12 екз. забороненої до вилову риби.

11 січня на річці Боржава в околиці села Довге та річці Уж села Кам’яниця викрили аналогічні порушення. Погіршення середовища перебування (зростання) тварин і рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, є складом адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 90 КУпАП.

Загалом, інспектори за період з 1 по 12 січня у порушників виявили 20 штук підуста звичайного.  

Довідково. Підуст звичайний занесений до ЧКУ відповідно наказу Міндовкілля від 19.01.2021 №29 «Про затвердження переліків видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ), та видів тварин, що виключені з Червоної книги України (тваринний світ)». Згідно вимог чинного законодавства, підуст звичайний (лат. Chondrostoma nasus) — риба родини коропових занесений до Червоної книги України (порядковий номер в ПЕРЕЛІКУ - 443).

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024