На Рівненщині громада виграла грант та отримала 5 генераторів

22 Січня 2023, 16:10
Генератори 1110
Генератори

Головинська територіальна громада виграла грант та закупила 5 генераторів, які забезпечать стабільну роботу Центрів обігріву. Грантову заявку представникам громадами допомагали готувати експерти «U-LEAD з Європою».

Головинська громада вже отримала 5 електрогенераторів, які вдалося придбати за кошти Європейського Союзу за сприяння Міжнародного благодійного фонду «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив». Саме на конкурс від цього фонду громада подавала заявку, яка за результатами відбору стала переможною. 

Отримані електрогенератори у громаді розподіліть між Центрами сільської ради з постійним та  безперешкодним доступом населення до електроенергії. Такі Центри в Головинській громаді організували в селах Іваничі, Берестовець, Перетоки, Ставок та Корчин.

«Це суттєва підтримка, що допоможе нам пережити періоди відключення електрики. Дякуємо за небайдужість та допомогу нашим громадянам. Окрема подяка експертам регіонального офісу «ULEAD з Європою» в Рівненській області за допомогу в пошуку та підготовці запиту про надання невідкладної допомоги для Головинської громади. Для нас дуже важливо усвідомлювати, що ми не залишились самі в цей складний для нашої країни час і є організації, які готові надати нам підтримку та допомогу», – йдеться на сторінці громади. 

Зазначають, що на всіх етапах підготовки проєктної заявки консультаційний супровід для Головинської громади надавали зовнішній експерт Програми «U-LEAD з Європою» Володимир Крижанівський та експерти регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області. 

Під час консультацій з представниками громади були обговоренні проблемні питання, зокрема проблему з частими та  тривалими відключеннями електроенергії. Експерти U-LEAD допомогли з підготовкою заявки та пошуком діючого конкурсу, який відповідав потребам Головинської громади. 

«У громаді створили в населених пунктах Центри підзарядки, які необхідну було забезпечити генераторами для безперебійного електропостачання. У такий спосіб велика кількість населення може скористатися послугами Центрів, в яких можна підзарядити мобільні телефони, ноутбуки та інші гаджети. Представники Головинської громади оперативно заповнили проєктну заявку та не чекаючи результатів конкурсу одразу розпочали пошук постачальників генераторів, щоб все швидко закупити. У результаті, громада виграла грант та отримала 5 генераторів», – розповів експерт U-LEAD Володимир Крижанівський.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024