Двох підприємців з Рівненщини підозрюють у відмиванні бюджетних коштів

24 Січня 2023, 11:08
Відмивання коштів 503
Відмивання коштів

Двом підприємицям з Рокитного повідомили про підозру у відмиванні бюджетних коштів, одержаних злочинним шляхом.

Про це пише Рівненська прокуратура.

У ході слідства встановили, що обидва підозрювані у 2020 році під час карантину уклали фіктивні угоди на постачання продуктів харчування у дошкільні навчальні заклади тоді ще Рокитнівського району. Попри те, що заклади освіти у той період взагалі не працювали, підприємицям на рахунки перерахували майже 400 тисяч гривень. Усвідомлюючи протиправність їх отримання жінки-підприємиці все одно використали ці кошти у своїй господарській діяльності.

Нагадаємо, наразі на розгляді в суді перебуває ще одне кримінальне провадження за фактом заволодіння державними коштами у великих розмірах, підробленні документів та їх використанні, вчинених  за попередньою змовою групою осіб, а також у службовому підробленні документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ч. 4 ст. 191, ч. 3 ч. 4 ст. 358, ч. 1 ч. 2 ст. 366 КК України). Підозрювані підприємиці теж є його фігурантками. В межах цього провадження на майно жінок накладено арешт.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024