Як працевлаштовуються ВПО на Рівненщині

24 Січня 2023, 13:05
Пошук роботи 815
Пошук роботи

Частина переселенців, які приїхали на Рівненщину, чекають на повернення додому і не хочуть себе обтяжувати пошуком роботи. 

Про таку тенденцію  розповів директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, пише Суспільне. Він зазначив, що за минулий рік серед ВПО працевлаштувати вдалось менше тисячі людей.

Загалом у 2022 році послугами центру зайнятості скористалися 2,5 тисячі переселенців, знайшли роботу 750 людей, допомогу по безробіттю отримали 1,5 тис. громадян. Станом на початок 2023 року в області мешкає близько 37 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Коли переселенці почали оселятися у громадах Рівненщини, то працівники служби зайнятості пропонували їм роботу й розповідали, як можуть допомогти, розповів Іван Ткачук:

"Частина переселенців чекають на те, що вони повернуться додому і не хочуть себе обтяжувати. Частина жінок, у яких чоловіки достатньо заробляють і їм вистачає на прожиття — не хочуть працювати, це теж проблема. Також чоловік, який приїхав у статусі ВПО, зареєстрований на будь-якому підприємстві або у службі зайнятості, він одразу стає на облік у військкомат. Через те, я думаю, є частина тих, які ухиляються і від роботи й від обліку для того, щоб не йти реєструватися у військкомат", — розповів директор центру зайнятості.

Станом на 1 січня 2023 року послугами служби зайнятості користуються 349 безробітних переселенців.

З початку повномасштабної війни до медичних закладів області працевлаштували 135 ВПО, повідомили у пресслужбі ОВА:

  • 65 лікарів (в тому числі 25 лікарів-інтернів з тимчасово непідконтрольних територій);
  • 45 медичних сестер;
  • 25 технічних працівників.

"Є вакансії для лікарів у різних районах нашого регіону. Зокрема, потрібні лікар-кардіолог, лікар-нарколог, лікар-невропатолог тощо. Але найбільше фахівців зараз потребує первинна медико-санітарна ланка: лікарів загальної практики — сімейної медицини, терапевтів та педіатрів", — йдеться у повідомлені пресслужби.

Найбільше переселенців працюють у Рівненській обласній клінічній та дитячій лікарнях, а також в Центральній міській лікарні Рівного.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024