Хотілося займатися чимось корисним, щоб допомагати армії: як працює релоковане швейне підприємство на Закарпатті

26 Січня 2023, 13:16
Військова амуніція 525
Військова амуніція

70 тисяч одиниць військової амуніції виготовили на швейному підприємстві, яке релокували з Харкова на Закарпаття

Про це повідомив співвласник Андрій Кислов, пише Суспільне. За його словами, підприємство перевезли на Закарпаття у червні та одразу почали відшивати амуніцію для військових на замовлення Міноборони. Наразі там працює 20 швачок.

Швейне підприємство з Харкова релокували у село Великі Геївці Ужгородського району у червні 2022 року. Саме з того часу працює кравчиня Світлана. Жінка розповідає, переїхала з Харкова де також працювала на цьому ж підприємстві. Зараз кравчиня робить розмітку на тканині для пошиття військових кепок.

"Прикладаю лекало й потім швачки складають деталі і виходить військова кепка. Я дуже рада, що хоч якийсь вклад роблю у нашу перемогу, допомагаю нашій армії", — каже кравчиня Світлана.

Майже 500 шевронів для військових кепок на день на швейній машинці вишиває Людмила Малашенко.

"У моє завдання входить налаштувати програму, вибрати нитки та стежити за тим, щоб вишивка йшла правильно. За день я вишиваю два таких полотна й тут виходить 440 шевронів. Моє життя ніколи не було пов'язане з вишивкою та вишивання, я ніколи не бачила цих машин й не шила, мене всьому навчили тут. Я приїхала сюди з сім'єю з міста Тростянець Сумської області. Хотілося займатися чимось корисним, щоб допомагати армії. Тому мені дуже подобається, що це саме військове замовлення і так ми допомагаємо ЗСУ", — розповіла вишивальниця Людмила Малашенко.

Загалом на швейному підприємстві наразі працює 20 швачок, розповів його співвласник Андрій Кислов.

 "Близько 20-ти людей, з них більше половини вимушені переселенці. Ми відшивали в'язані шапки та бойові кепки зараз шиємо", — каже чоловік.

«Відразу після релокації ми знайшли швачок та запустили виробництво, щоб працювати, безпосередньо, на Міністерство оборони: відшивали літні кепки. Відразу коли закінчили літню форму, перейшли до зимової військової шапки. Ми тішимося, що можемо підтримувати економіку України й надавати робочі місця», — розповіла співвласниця Ірина Кислова.

За словами співвласниці швейного підприємства Ірини Кислової, з червня 2022 року працівники відшили 50 тисяч військових зимових шапок та 20 тисяч літніх кепок.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024