На Волині за використання лісових ресурсів у 2022 році сплатили майже 120 мільйонів гривень ренти

28 Січня 2023, 10:00
Рента за ліс 845
Рента за ліс

За підсумками 2022 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 119,2 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів.

Зокрема, до загального фонду торік надійшло 98 мільйонів гривень, а до спецфонду – 21,2 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів. Про це Бізнес.Район повідомили у ДПС у Волинській області

«Використання природних ресурсів у господарській діяльності з комерційною метою передбачає певні зобов’язання. Рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів - обов’язковий платіж для лісокористувачів - фізичних та юридичних осіб. Із огляду на багаті лісові ресурси в області питанню своєчасного надходження ренти фахівці податкового адміністрування приділяють максимум уваги, аналізуючи діяльність платників податків досить уважно. За потреби податківці спілкуються з представниками підприємництва, нагадуючи, що умови воєнного стану вимагають виняткової податкової дисципліни. Своєчасно перераховані податкові платежі до бюджету – найкраща основа для фінансування заходів оборонного характеру», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі, - неприпустиме, особливо з огляду на потреби держави у коштах для протидії загарбнику.

Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024