Розмитнення авто в Дії — стане однією з антикорупційних реформ

28 Січня 2023, 16:03
Незабаром у застосунку Дія стане можливим процес розмитнення легкових автомобілів. 3523
Незабаром у застосунку Дія стане можливим процес розмитнення легкових автомобілів.

Незабаром у застосунку Дія стане можливим процес розмитнення легкових автомобілів. 

Це стане однією з найголовніших антикорупційних реформ у митній галузі, повідомив в  Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Це революція, і вона фундаментальна в тому, що не буде здійснюватися оцінка вартості розмитнення авто на основі якоїсь суб’єктивної оцінки митника. Тобто митник взагалі прибирається з процесу оцінки автомобіля. Людина, яка розмитнює авто, вводить рік виробництва авто, марку, модель, об’єм двигуна та додає певні додаткові критерії, які є незмінними. Цю суму можна одразу сплатити в застосунку. Після розмитнення інформація автоматично потрапляє в усі відповідні державні органи», — зазначив Федоров.

Крім розмитнення, Мінцифра продовжує працювати над проєктом відшкодування грошей за пошкоджене майно під час війни. За словами міністра, вже подано понад 205 тисяч заявок:

«Зараз розробляється законопроєкт, який буде описувати алгоритм роботи із цими даними. На сьогодні для уряду ця інформація важлива, аби розуміти в режимі реального часу, що відбувається з майном громадян. На основі цієї інформації в міністерстві можуть порахувати, скільки житла потрібно зараз, щоб люди десь проживали. Скільки потрібно грошей на відновлення житла. Скільки пошкодженого майна зафіксовано та в яких регіонах. Тобто ця інформація потрібна для ухвалення урядових рішень».

Також Михайло Федоров розповів про чатбот єВорог з авторизацією через Дію, щоб надавати ЗСУ інформацію про окупанта та ворожу техніку. Наразі чатботом скористалися вже більше як 300 тисяч українців. Щодня ми отримуємо майже 200 повідомлень. Заявки в чатботі єВорог деперсоналізовані, тобто ми не бачимо, яка конкретно людина надіслала повідомлення. Мінцифрі вдалося побудувати IT-інфраструктуру, щоб отримувати в режимі реального часу інформацію про переміщення і скупчення ворога та передавати її нашим захисникам.

Читайте також: Міндовкілля закликає бізнес подавати декларацію про відходи через «ЕкоСистему»

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024