Коштами гранту переселенцям Рівненщини покращать умови проживання

30 Січня 2023, 10:07
Гроші з гранту 908
Гроші з гранту

На Рівненщині у чотирьох локаціях, де проживають переселенці, покращуватимуть умови для проживання.

Робитиме це громадська організація «Агенція сталого розвитку Рівного» коштом субгранту від проєкту EU4CSOs Emergency Actions, розповіла в етері Українського радіо Рівне комунікаційна менеджерка ГО Вікторія Власюк, передає Суспільне.

Три локації, де переселенцям покращуватимуть умови для проживання, знаходяться у Рівному, ще одна — у Дубенському районі:

  • шелтер св. Ольги, с. Варковичі;
  • гуртожиток №6 РДГУ, м.Рівне;
  • Гуртожиток  № 2,  Рівненський автотранспортний фаховий коледж НУВГП;
  • Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

"Ми давно досліджували ці потреби, вивчали статистику, з багатьма вже були знайомі, тому для невеликого гранту обрали саме ці локації, щоб закрити їх критичні потреби. У загальному в цих чотирьох шелтерах проживає близько 700 людей", — розповіла Вікторія Власюк.

Проєкт триватиме три місяці. Його мета — підтримати громадський сектор, який допомагає ВПО із поселенням та базовими потребами.

Читайте також: Понад 12 мільйонів гривень боргують споживачі Рівного за послугу розподілу газу

"Цей проєкт втілює в життя Благодійна організація «100% життя» у Рівному. А ми отримали частинку коштів (субгрант) 364 тисячі гривень на реалізацію конкретно нашої ідеї", — уточнила комунікаційна менеджерка.

У чотирьох обраних локаціях планують покращити санітарно-гігієнічні умови.

"Будемо облаштовувати кухонні куточки, душі, туалети тощо. В деяких з гуртожитків зроблять косметичний ремонт. Також закупимо техніку: сушильні, пральні машини, холодильники. Більшість мешканців таких шелтерів — жінки з дітьми, люди похилого віку, люди з інвалідністю. Тому акцент на тому, де вони готуватимуть їсти — це важливо.", — сказала Вікторія Власюк.

Читайте також: «єРобота»: як переселенка у Рівному відкрила свій бізнес екологічної косметики

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024