Затвердили новий порядок бронювання працівників

30 Січня 2023, 10:47
Бронювання працівників 3915
Бронювання працівників

Затвердили новий Порядок бронювання військовозобов’язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, які є критично важливим для функціонування економіки.

Про це повідомляє пресслужба ЄБА.

Так, відповідно до нової процедури, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими, аби підприємство продовжувало працювати. Визначення підприємства критично важливим для економіки здійснюється за вичерпним переліком критеріїв, зокрема, загальною сумою сплачених податків та інших зборів (перевищує 1,5 млн євро), сумою надходжень в іноземній валюті (еквівалент 32 млн євро), стратегічним значенням для економіки та безпеки країни (відповідно до постанови КМУ №83 від 2015), важливим значенням для задоволення потреб територіальної громади, відсутністю заборгованості по сплаті ЄСВ, розміром зарплати –  не менше середньої зарплати по регіону, резидентством Дія Сіті.

Мало того, встановлено, що бронювання, які вже були надані працівника за старою процедурою будуть залишатися чинними протягом строку, на який вони були надані.

Європейська Бізнес Асоціація вже тривалий час наголошувала, що в країні конче потрібно прийняти зрозумілу та прозору систему бронювань, аби бізнес міг продовжувати працювати, розуміючи, що критично важливі працівники не будуть мобілізовані. Адже кожен має працювати на своєму фронті для підтримки країни. Тож, у ЄБА висловили сподівання, що нова процедура стане такою.

Водночас наразі вкрай важливо, аби прем’єр-міністр України максимально швидко підписав відповідний Порядок, його було опубліковано, бо саме таким чином він вступить в дію.

«Тож, очікуємо, що цей процес не затягнеться надовго, адже і продовження чинних бронювань більше не відбуватиметься», – додають у ЄБА.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024