Через незадеклароване майно НАБУ скерувало до суду справу депутата Волиньради

31 Січня 2023, 12:16
Незадеклароване майно 510
Незадеклароване майно

Через незадекларовані авто, нерухомість та доходи справу стосовно одного із депутатів Волинської обласної ради скерували до Вищого антикорупційного суду

Про це повідомили на сторінці Національного антикорупційного бюро Україні, передає Суспільне.

Порушення слідчі виявили в декларації обранця за 2020 рік. Загальна сума незадекларованого майна – 8,5 мільйона гривень.

За даними слідства, депутат не вніс до декларації відомості про чотири автомобілі і напівпричіп, які йому належали, на загальну суму понад 112 тисяч гривень.

Також обранець не вказав дані про права у фермерському господарстві на суму 1,9 мільйона гривень, які належать його дружині. Сам депутат, кажуть в НАБУ, має і власні зобов'язання перед цим господарством.

В декларації за 2020 рік слідчі також не побачили даних про продаж квартири, яку депутат оформив на доньку та її чоловіка. Нерухомість була продана за 2,5 мільйона гривень.

Імені обранця в НАБУ не називають. За коментарем Суспільне звернулося до відділу забезпечення діяльності керівництва облради. Зі слів заступниці керівника відділу Сніжани Шевчук, станом на ранок 30 січня від НАБУ, САП чи НАЗК в облраді не отримували жодних повідомлень чи офіційних документів, щодо розслідування та підозри депутату. Про кого з обранців йдеться – не знають.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024