На Волині правоохоронці розслідують випадки шахрайств на понад 200 тисяч гривень

31 Січня 2023, 09:42
Шахрайство 626
Шахрайство

Днями жертвами аферистів стали 66-річний ковельчанин та 25-річний мешканець Володимирського району.

Про це пише ГУ НП у Волинські області.

До пенсіонера зателефонували й повідомили, що його дружина постраждала в аварії, їй, мовляв, необхідне лікування за кордоном. Вже за декілька хвилин біля дверей пенсіонера стояв невідомий, якому він без жодної перевірки, без дзвінка до дружини передав 223 тисячі гривень і 200 євро.

«Про результат цього випадку ви, напевно, здогадуєтесь: з дружиною виявилось усе гаразд, в ДТП вона не потрапляла, а грошима заволоділи шахраї. Звісно, поліція розпочала кримінальне провадження за цим фактом, прикладає максимум зусиль для встановлення осіб зловмисників та вже має деякі напрацювання. Але ж цього випадку могло і не бути, якби: 1. чоловік не повірив незнайомим людям з невідомого номера; 2. зателефонував дружині і переконався, що з нею все гаразд», - розповів начальник ГУНП Юрій Крошко.

Інший чоловік самостійно надіслав з терміналу невідомому кошти в сумі понад 240 тисяч гривень наперед за автомобіль, який мав придбати. Однак «продавець» відразу ж зник і перестав виходити на зв’язок.

«Навіщо було пересилати таку значну суму коштів наперед – зрозуміти важко. Чомусь і тут подіяла майже гіпнотична здатність таких зловмисників тримати людей «на гачку». Але ми завжди повторювали і знову наголошуємо: ніколи не надсилайте наперед своїх грошових коштів ні за які товари та послуги», - повідомив головний поліцейський.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024