З лютого змінюється порядок виплат для військових: від чого залежатиме сума

01 Лютого 2023, 14:20
З лютого змінюється порядок виплат для військових 3389
З лютого змінюється порядок виплат для військових

З 1 лютого військові та співробітники МВС (нацгвардійці, прикордонники), які не виконують бойових завдань і перебувають у тилу, не будуть отримувати додаткові 30 тисяч гривень щомісяця.

Тепер виплати напряму залежатимуть від районів перебування, складності та специфіки бойових чи спеціальних завдань. Розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється. Про це інформує Міністерство оборони України.

Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та ухвалили задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки і оборони України.

Загальний розмір зарплатні для службовців ЗСУ, Нацгвардії та ДПСУ збільшать – вона становитиме щонайменше 20 100 гривень. Також для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України – на рівні не менше ніж 17 тисяч гривень.

Підставою для перегляду Порядку стали доручення Кабінету Міністрів України від 29 червня 2022 року та від 8 липня. Ці урядові документи стосувалися нагальної необхідності оптимізувати видатки Державного бюджету України.

Також бралося до уваги доручення Міністерства економіки України від 13 вересня 2022 року щодо формування єдиного підходу у визначенні порядку та умов здійснення виплат, передбачених постановою Кабміну № 168.

В Міністерстві наголосили, що бойові виплати у 100 тисяч гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Анонсовані зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

Для прикладу: станом на зараз усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тисяч гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати 30 тисяч гривень.

У зв’язку з цим назріло питання диференціації розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях сил безпеки і оборони України.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024