Цибуля та морква вкотре подорожчали

06 Лютого 2023, 13:12
Цибуля і морква 1903
Цибуля і морква

Протягом тижня на українському ринку гуртової торгівлі продовжували дорожчати ріпчаста цибуля та морква, тоді як капуста та буряк, навпаки, дешевшали.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі та фрукти». 

Експерти проєкту відзначають, що найбільше за тиждень подорожчала цибуля – на 11%. І нині вона вчетверо дорожча, ніж у попередньому сезоні.

Ріст цін пояснюють майже вичерпаними запасами української цибулі, а обсяги імпортної продукції не можуть повністю перекрити потреби покупців. До того ж у більшості ключових постачальників цибулі з Центральної Азії діють тимчасові обмеження на експорт цього стратегічного для них продукту.

Окрім цибулі, протягом тижня продовжила дорожчати й морква, яка у ціні додала за цей час 10%. Порівняно з минулим роком морква вже дорожча у 2,2 раза. Українські виробники повідомляють про суттєве скорочення запасів моркви у сховищах, причому якість продукції яка залишилась поступово погіршується.

Надалі експерти не очікують суттєвих цінових коливань у сегменті тепличних овочів не очікують. Тоді як подорожчання цибулі та моркви продовжиться й наступного тижня, адже можливості збільшення пропозиції цих овочів немає.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024