Зручна взаємодія між реєстрами: через систему «Трембіта» здійснили 2 мільярди транзакцій за 3 роки

07 Лютого 2023, 13:09
Трембіта 254
Трембіта

Завдяки обміну даних між реєстрами у системі «Трембіта» українці можуть отримувати якісні онлайн-послуги в Дії. Два мільярди транзакцій між держреєстрами – це мільйони отриманих сервісів та згенерованих документів. Без збору довідок та походів у держоргани. 

До системи вже долучились 185 органів державної влади та місцевого самоврядування. Також підключили 79 електронних інформаційних ресурсів і побудовано понад 200 електронних взаємодій між реєстрами. Про це пише Мінцифра.

За останній квартал 2022 року у системі «Трембіта» здійснили майже 231,5 мільйонів обмінів. Найбільше з них було між порталом Дія та такими реєстрами:

  • Державний реєстр фізичних осіб — платників податків: понад 115 млн запитів.

  • Державний реєстр актів цивільного стану: понад 36 млн запитів.

  • Автоматизована система виконавчих проваджень: понад 14 млн запитів.

  • Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування: понад 11 млн запитів.

  • Електронна система охорони здоров'я: понад 9 млн запитів.

«Трембіта» — основа взаємодії держреєстрів онлайн в Україні. Система, якою опікується Мінцифра, є одним із ключових елементів інфраструктури надання е-послуг. 

Наприклад, саме завдяки «Трембіті» отримують даних із реєстрів для відображення цифрових документів у застосунку Дія. Також вона дає змогу здійснювати верифікації в процесі отримання цифрових послуг громадянами та бізнесом. Система дозволяє передавати дані з різних державних реєстрів, щоб люди отримували необхідні послуги. Основу системи «Трембіта» становить удосконалена естонська платформа обміну даними X-ROAD.

Читайте також: Прозора робота з реєстрами: у системі «Трембіта» фіксуватимуть, хто і коли переглядав персональні дані українців

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024