Закарпатська митниця: махінації з елітним «німцем» та раритетним фаетоном зазнали фіаско на кордоні зі Словаччиною

08 Лютого 2023, 09:30
Фаетон 679
Фаетон

У першому випадку, на митний пост «Ужгород-автомобільний», що на українсько-словацькому кордоні, заїхав легковик «Mersedes-Benz С200» під керуванням 35-річного закарпатця.

Чоловік обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор» та надав митникам необхідні документи на іномарку.

У ході ретельної перевірки реєстраційних документів закарпатські митники встановили невідповідність ідентифікаційного номерного кузова, вказаного у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Про це пише Закарпатська митниця

Як пояснив закарпатець, йому нічого невідомо про розбіжності, зазначені у свідоцтві, де номер кузова не відповідає фактичному.

Також зафіксовано ще один випадок щодо незаконного переміщення транспортного засобу, який стався на тому ж міжнародному переході. Виїжджаючи з України на вантажному мікроавтобусі, гр. Чехії під час проходження митного контролю надав документи на автомобіль фаетон марки «ГАЗ», який віз за кордон на причепі. У ході перевірки інспектори встановили невідповідність номера шасі, зазначеному в свідоцтві про реєстрацію. Іноземець, аналогічно, як і в першому випадку, виправдовувався, що йому нічого невідомо про ці невідповідності.

Тож, через порушення митних правил під час переміщення через митний кордон України зазначених автомобілів, відносно двох громадян складено протокол за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацією предметів правопорушення з накладенням штрафу у розмірі 100% їх вартості. Наразі іномарка «Mersedes-Benz С200», за попередньою оцінкою 183 тисячі гривень, та фаетон марки «ГАЗ», оцінений у 117 тисяч гривень, вилучено до рішення суду.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024