«Дяківці – Раковець»: незабаром почне працювати новий пропускний пункт на кордоні з Румунією

09 Лютого 2023, 14:27
«Дяківці – Раковець» 501
«Дяківці – Раковець»

Новий міжнародний автомобільний пункт пропуску на кордоні з Румунією «Дяківці – Раковець» почне працювати вже незабаром. Роботи з реконструкції прикордонної інфраструктури завершили в повному об’ємі.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

 

Згідно з Угодою між Урядами України та Румунії визначили цілодобовий режим роботи пункту пропуску для пішохідного, автомобільного (включно з автобусами), крім вантажного, сполучення. На першому етапі пункт пропуску буде відкритий для пропуску порожніх вантажних автомобілів і цистерн, а пізніше, залежно від створення необхідних інфраструктурних умов, і для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.

 Запланована пропускна спроможність пункту на добу – до 300 одиниць транспортних засобів, в тому числі 10 автобусів, 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів. У пункті пропуску передбачено 6 смуг руху для оформлення транспортних засобів та окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку.

Для здійснення пропускних операцій у пункті пропуску «Дяківці» створили окремий структурний підрозділ прикордонників. Персонал відділення пройшов відповідну підготовку та готовий здійснювати прикордонний контроль громадян та транспортних засобів. Усі робочі місця для здійснення паспортного контролю обладнані комп’ютерною технікою з доступом до баз даних, а також іншими засобами для ефективного здійснення пропускних операцій.

 Зазначають, що з 10 листопада минулого року на українсько-румунському кордоні в Чернівецькій області розпочав роботу міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус». Тоді в урочистому відкритті нового автомобільного переходу взяли участь прем’єр-міністри України та Румунії – Денис Шмигаль і Ніколає Чуке. За три місяці роботи в пункті пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» оформлено понад 85 тисяч громадян та 34 тисячі одиниць транспортних засобів. У встановленому порядку державний кордон перетнуло понад 10 тисяч вантажних транспортних засобів та 24 тисячі легкових автомобілів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024