Хто такий Зевс

09 Лютого 2023, 17:30
Зевс Реклама 1077
Зевс

Зевс один із найвідоміших Богів Стародавньої Греції. Це божество унікальне. Стародавні греки населяли його найкращими якостями. Вони вважали, що Зевс наділив людей справедливістю і вніс у світ право і закон.

Зевсу вдалося перемогти титанів і завоювати правління світом. Він звільнив своїх братів і сестер, яких проковтнув їхній батько титан Кронос. Більш детальну інформацію про Зевса можна дізнатися на сайті whoiszeus.com.ua/.

Зевс в античній міфології

Великий і найголовніший Бог Зевс був народжений титанами Кроносом і Реєю. Його батько збожеволів після того, як йому напророкували, що його скине з престолу його син. Він став пожирати всіх дітей, яких народжувала йому дружина. Незважаючи на вмовляння Реї, Зевс поглинув близько 10 немовлят. Коли Рея була вагітна Зевсом, вона вирішила обдурити свого чоловіка. Рея підсунула йому камінь, загорнутий у пелюшки. Кронос, нічого не підозрюючи, проковтнув і його. Рея із Зевсом втекла на острів Крит. Вона сховалася в одній із печер. Разом із Реєю були воїни. Вони вдаряли у свої щити, коли Зевс плакав, щоб Кронос не почув цього плачу. Мати Зевса повернулася назад до Кроноса. Коза Аламфея годувала його молоком, а німфа займалася вихованням.

Так Зевс виріс і змужнів. Він вирішив звільнити всіх своїх братів і сестер. Зевс підсунув Кроносу напій, від якого він відригнув усіх проковтнутих ним дітей. Після цього почалася тривала війна між богами та титанами. Вона тривала протягом 10 років. У боротьбі з титанами Кроносу допомагали сторукі велетні та одноокі циклони, визволені Зевсом із Тартара. Після перемоги Зевс зі своїми братами поділив правління світом: Зевсу дісталося небо, Посейдону — море, а Аїду — управлінн підземним царством.

Згідно з легендами, Зевс був дуже влюбливий. Офіційно в нього було три дружини, а неофіційних зв'язків було дуже багато. Серед його коханок були як земні жінки, так і богині. Від цього у Зевса було дуже багато дітей.

Першою його дружиною стала Метіда. Вона вирізнялася особливим розумом. Метіда приготувала напій, від якого з Кроноса вийшли всі проковтнуті ним діти. Але на Метіду чекала сумна доля. Зевсу Рея напророкувала, що його скине з престолу син, якого народить йому Метіда. Тоді Зевс перетворив її на муху і проковтнув. У голові Зевса Метіда посіяла насіння. Так народилася богиня війни Афіна.

Другою дружиною Зевса стала Феміда. Вона народила для нього прекрасних ор. Третьою дружиною Зевса стала Гера. Вона була дуже ревнивою і посилала різні випробування для коханок і незаконно народжених дітей Зевса. Однак від цього вони стають тільки сильнішими. Гера народила Гефеста. Хлопчик був потворний, тому Гера його скинула зі скелі. Але Гефест вижив. Він став майстерним ковалем.

Також у Зевса був зв'язок із Деметрою, Лето, То та багатьма іншими.

Зевс у сучасній культурі

У сучасній культурі ім'я Зевс використовується дуже часто. Особливо часто йому присвячують різні онлайн ігри. Наприклад:

  • Гра «Зевс на канікулах». Цю гру особливо люблять діти. У неї можна грати дітям від 8 років. Головна мета в грі - досягти вершини Олімпу.
  • Zeus Quest - The Rebirth of Earth: пригодницька гра. Тут є і смішні моменти, і фантастика,  грецька міфологія. Основний герой тут Зевс, який хоче зробити машину часу, щоб врятувати світ від катастрофи.
  • Zeus + Poseidon (Acropolis): гра, пов'язана з будівництвом міста. Тут представлено 65 епізодів. Гравцеві потрібно розвивати дві цивілізації — Стародавню Грецію та Атлантиду.

Також знято дуже багато фільмів, присвячених Зевсу і грецьким богам. Наприклад: «Троя»,«Одіссей»,«Зена-королева воїнів» і багато інших.

Криптотег Zeus

Криптотег Zeus являє собою спеціальну плату для резервного копіювання. Непередбачені обставини можуть наздогнати кожного. З цієї причини ці проблеми вирішують резервні копії. Криптотег є зручним інструментом для тих, хто бажає спокою під час налаштування систем зберігання.

Головні переваги криптотега Zeus:

  • Довговічність: криптотег стійкий до корозії, він захищений від кульових пострілів без втрати даних.
  • Висока якість титану. Виготовляється криптотег із титану. Це продукт преміум-класу, якийвідповідає всім вимогам безпеки.

Криптотег просто використовувати, Zeus просто налаштовувати. Головне, дотримуватися інструкцій.

Можливість одноразового використання. Seed-ключі Криптотег використовувати повторно не можна. Таким чином, у користувача в наявності більше двох апаратних гаманців. Також, якщо користувач хоче просто змінити ключі, то йому потрібно буде замовляти додаткові пластини для кожного нового налаштування.

Таким чином, криптотег є одним із найнадійніших брендів резервного копіювання та відновлення криптографічних даних. Незважаючи на те, що цей засіб зберігання даних дорожчий, його ціна виправдовує якість.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024