В Рівному затвердили тарифи для теплопостачаючих підприємств

16 Лютого 2023, 16:15
Тарифи для теплопостачаючих підприємств 793
Тарифи для теплопостачаючих підприємств

Відбулось засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради. 

Члени виконкому розглянули 15 питань. Найбільше обговорень виникло навколо встановлення тарифів п’ятьом теплопостачаючим підприємствам, котрі працюють у Рівному та Квасилові. Про це йдеться на сайті Рівненської міськради.

Акцентують: тарифи для населення залишаються незмінними.

Як пояснив директор департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради Володимир Липко, на час дії воєнного стану та на шість місяців після його закінчення діє мораторій на підвищення цін постачання природного газу та теплопостачання. Проте виконавчий комітет все ж переглядає тарифи. Згідно з розрахунками, які подають теплопостачаючі підприємства, вони є вищими, аніж діючі. Проте застосовуватися не будуть.

На разі теплопостачаючі підприємства надають свої послуги за цінами, які значно нижчі, аніж реальна вартість тепла. Компенсувати цю різницю цьогоріч планують із державного бюджету. Аби розуміти скільки і кому потрібно компенсувати, на державному рівні розробили алгоритм. За ним підприємство повинне подати свої розрахунки та два затверджені органом місцевого самоврядування тарифи. Перший був затверджений виконкомом у жовтні 2022 року, а другий - затвердили сьогодні. Проте наголошую: застосовуватися ці нові тарифи на разі не будуть, тобто для населення нічого не змінюється, - відзначив Володимир Липко.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024