Податківці Волині у ході веб-діалогу відповіли на актуальні питання представників фермерських господарств

16 Лютого 2023, 17:05
Податківці Волині у ході веб-діалогу відповіли на актуальні питання представників фермерських господарств 1230
Податківці Волині у ході веб-діалогу відповіли на актуальні питання представників фермерських господарств

Податкові вимоги до представників сімейних фермерських господарств стали темою обговорення на зустрічі волинських податківців із аграріями. Спілкування у форматі веб- діалогу із представниками фермерських господарств відбулося з ініціативи управління агропромислового розвитку Волинської обласної військової адміністрації.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі ДПС у Волинській області

Фахівці Головного управління ДПС у Волинській області поінформували аграріїв про норми податкового законодавства для фізичних осіб — підприємців, які здійснюють діяльність у сфері сільськогосподарського виробництва.

Зокрема, про розрахунок мінімального податкового зобов’язання учасникам заходу розповіла заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення, розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Наталія Бондаренко.

Про особливості заповнення і подання декларації із плати за землю поінформувала заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб — підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Людмила Арендарчук.

Сторони веб-діалогу погодилися, що оскільки першим податковим періодом, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік, у платників податків виникає чимало запитань. Тому саме такі тематичні зустрічі покликані надати максимум інформації щодо податкових новацій та їх застосування. В.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк вважає, що практика, коли платник отримує роз’яснення вимог закону безпосередньо від фахівця, який здійснює адміністрування, себе виправдовує.

«Саме у ході конструктивного діалогу з платниками бачимо, як закон працює у житті. Це дає можливість покращити адміністрування, враховувати зауваження платників, відповідно – підвищити ефективність нашої роботи. Водночас Державна податкова служба використовує всі можливі канали комунікації з платниками задля донесення важливої інформації щодо податкових змін», - підкреслив Сергій Лисеюк.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024