На Мукачівщині розкрадали пальне з нафтобази: перед судом постануть члени злочинної групи

21 Лютого 2023, 10:46
На Мукачівщині розкрадали пальне з нафтобази: перед судом постануть члени злочинної групи 620
На Мукачівщині розкрадали пальне з нафтобази: перед судом постануть члени злочинної групи

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі, що стосується незаконного розкрадання нафтопродуктів з місцевої нафтобази.

Зловмисників, причетних до цього злочину, затримали під час вчинення чергової крадіжки. Обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження вже направили до суду. Про це інформує поліція Закарпаття.

У жовтні минулого року слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань, припинили незаконну діяльність організованої злочинної групи, учасники якої налагодили схему з викрадення пального з нафтобази на Мукачівщині.

Тоді поліцейські затримали чотирьох працівників цієї ж нафтобази безпосередньо під час вчинення чергової крадіжки. Зловмисники, володіючи навичками поводження з нафтопродуктами, відкачували пальне до спеціальних каністр.

В ході проведення подальших слідчих дій, правоохоронцям вдалося встановити причетність до цього злочину ще двох чоловіків – також працівників цієї нафтобази.

За інформацією оперативників, за один раз вони зливали близько 2500 літрів пального та надалі збували третім особам. Прибуток від незаконної діяльності фігуранти ділили порівну між собою.

Дії членів злочинної групи в поліції кваліфікували за  ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Станом на сьогодні слідчі вже сформували обвинувальний акт та скерували його разом з матеріалами кримінального провадження для судового розгляду. Шістьом обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024