На Закарпатті виробники агропродукції можуть отримати грант

23 Лютого 2023, 16:52
На Закарпатті виробники агропродукції можуть отримати грант 802
На Закарпатті виробники агропродукції можуть отримати грант

Закарпатські виробники аграрної продукції можуть отримати гранти від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Йдеться передусім про бізнес, котрий спеціалізується на виготовленні гуцульської овечої чи коров’ячої бриндзі, меду й вина, зазначив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

За його словами, саме ці продукти є популярними в регіоні, тож додаткова фінансова підтримка тільки сприятиме подальшому розвитку.

Загалом для особистих селянських господарств передбачені гранти до 10 тисяч доларів, а для малих та мікровиробників, кооперативів, асоціацій – до 25 тисяч доларів. Власний внесок претендента на підтримку становитиме 10% від запропонованої інвестиції.

Спрямувати отримані кошти підприємці зможуть на придбання обладнання, виготовлення сертифікації, закупівлю продукції, маркетинг тощо.

«Сільськогосподарський сектор – одна із важливих складових економічного потенціалу. Тож це хороша можливість для нашого бізнесу продовжувати працювати, розвивати власну справу попри нелегкий час і при цьому посилювати економіку краю», – додав Василь Іванчо.

Подати заявку можна до 10 березня 2023 року через Державний аграрний реєстр (ДАР), а детальніше ознайомитися з вимогами – за посиланням: https://fex.net/ru/s/rabrxfp.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024