У «Дії» запустили тестування оновленої послуги отримання дозволу на будівництво

01 Березня 2023, 11:10
Мінцифри запустило бета-тестування оновленої послуги отримання дозволу на будівництво 297
Мінцифри запустило бета-тестування оновленої послуги отримання дозволу на будівництво

Команда Мінцифри продовжує розвивати сервіси, які дають змогу розпочати будівництво без бюрократії та хабарів. Незабаром на порталі «Дія» можна буде отримати оновлену послугу на виконання будівельних робіт.

Про це інформує пресслужба Міністерства.

В Мінцифрі закликають всіх охочих долучатися до бета-тесту за посиланням.

Сервіс буде доступний для людей та компаній, які хочуть розпочати будівництво об’єктів СС2 і СС3. Це житлові багатоповерхівки, торговельно-розважальні центри та об’єкти промисловості.

«Ми вдосконалили послугу і зробили її більш зручною. Зокрема, покращили автоматичні перевірки документів перед відправкою в органи будівельного контролю та спростили процедуру заповнення заявки», – пишуть на сайті Міністерства.

З оновленою послугою на порталі «Дія» для отримання дозволу замовнику будівництва не доведеться вносити інформацію вручну та додавати скани документів. Потрібно лише обрати послугу «Дозвіл на виконання робіт» на порталі та вказати один номер для завантаження інформації з Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Дані автоматично підтягнуться, якщо вони є в системі. Замовнику залишиться лише перевірити правильність.

Після внесення всіх відомостей, перед відправкою заявки на розгляд відбувається автоматична перевірка відомостей у документах. У разі виявлення помилок чи неточностей замовник отримає сповіщення про те, які відомості потребують коригування. Це дозволить зменшити кількість відмов в отриманні послуги, а також зекономить час як замовникам, так і працівникам органу контролю, які перевіряють документи.

Взяти участь у бета-тесті можуть фізичні та юридичні особи, які:

  • хочуть отримати  дозвіл на початок будівельних робіт або внести зміни у вже зареєстрований дозвіл;
  • мають Реєстраційний номер проєктної документації в ЄДЕССБ.

Послугу реалізовала Мінцифра спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024