На Закарпатті погодили 116 заявок на отримання компенсацій за придбані генератори

01 Березня 2023, 18:00
На Закарпатті погодили 116 заявок на отримання компенсацій за придбані генератори за два місяці роботи програми «Energy Help» 999
На Закарпатті погодили 116 заявок на отримання компенсацій за придбані генератори за два місяці роботи програми «Energy Help»

За два місяці роботи програми «Energy Help» на Закарпатті погодили 116 заявок на отримання компенсацій за придбані альтернативні джерела електроенергії.

Місцеві та релоковані компанії, котрі перереєстрували свої потужності на Закарпатті, отримають 14,3 мільйона гривень відшкодування. Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Щоб працювати попри відключення електроенергії, вони купляли генератори, сонячні батареї, зарядні станції тощо. Таким чином вдалося зберегти понад 6,2 тисячі робочих місць та продовжувати сплачувати податки до бюджетів, що своєю чергою дозволяє спрямовувати кошти на підтримку наших захисників. 

«Це була складна робота в непростий період, тому програма «Energy Help» – показник того, що ми завжди готові допомагати й відкриті до співпраці з відповідальними підприємцями. Зараз ситуація зі світлом стабілізувалася, однак компенсація за придбане джерело електроенергії все одно буде в допомогу бізнесу», – зауважив заступник очільника краю.

Закономірно, що найбільше заявок отримали і відповідно погодили з Ужгородського району, однак серед учасників програми представники різних куточків Закарпаття, зокрема з Ясінянської, Батівської, Білківської, Івановецької, Бедевлянської, Зарічанської, Неліпинської ТГ та інших.

Комісія продовжує розглядати заявки, тому, якщо ви придбали акумулятори, сонячні батареї чи інші альтернативні джерела електроенергії після 10 жовтня, подавайте заявки на порталі «Допомога Закарпаття»: https://bit.ly/3iaeHTu.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024