Закарпатські торговці алкоголем та цигарками у 2022 році сплатили понад 19 мільйонів гривень

03 Березня 2023, 11:10
Закарпатські торговці алкоголем та цигарками у 2022 році сплатили понад 19 мільйонів гривень 350
Закарпатські торговці алкоголем та цигарками у 2022 році сплатили понад 19 мільйонів гривень

Протягом 2022 року суб’єкти господарювання за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах сплатили до місцевих бюджетів Закарпатської області 19 мільйонів 77 тисяч гривень.

Про це інформують закарпатські податківці.

У січні та лютому 2023 року роздрібні торговці алкогольними напоями та тютюновими виробами сплатили понад три мільйони гривень.

Варто зазначити, ліцензія видається за поданою наочно, поштою або в електронному вигляді заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію (крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області зазначають, що суб’єкт господарювання має право як вносити повну вартість ліцензії за рік, так і вносити щоквартальні платежі в рахунок погашення річної плати за ліцензію.

Вважаються діючими ліцензії, за якими до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України або за наявності обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) не сплачено черговий платіж за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії на право:

  • виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;
  • виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Обов’язки щодо сплати чергових платежів/дії щодо продовження ліцензії мають бути виконані суб’єктом господарювання протягом 30 днів, наступних за днем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану в Україні.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024