За рік війни 800 підприємств релокували в більш безпечні регіони

03 Березня 2023, 15:29
Релокація 770
Релокація

За рік війни за урядовою програмою релокації в більш безпечні регіони країни перемістилися 800 підприємств, 623 з яких вже відновили роботу на новому місці.

Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Тетяна Бережна, інформує Міністерство економіки України.

За її словами, ще для 239 підприємств шукають відповідну локацію або спосіб транспортування.

«Понад 650 підприємств, які планували релокувати свої виробничі потужності, відмовились від переміщення у зв’язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані. Окрім того, нині деякі підприємства повертаються на попередні місця роботи у зв’язку з покращенням там безпекової ситуації, зокрема, в Харківську, Чернігівську та Сумську область. 44 підприємства вже повернулись», – розповіла Тетяна Бережна.

За її словами, найбільше підприємств релокувалися до Львівської (24%), Закарпатської (14,5%), Чернівецької (9,8%), Івано-Франківської (8,3%), Хмельницької (7,3%), Тернопільської (6,3%) областей.

Заступниця міністра зазначила, що програма релокації продовжує діяти, хоча кількість запитів значно зменшилась, порівняно з березнем-квітнем минулого року, коли кількість заявок сягнула тисячі.

«Уряд продовжує надавати підтримку підприємствам, які вирішили релокуватися, адже їх перевезення в безпечніші регіони – це збереження робочих місць, збереження динаміки сплати податків, збереження активності бізнесу, який є драйвером відбудови і сильним гравцем на економічному фронті», – наголосила Тетяна Бережна.

Підприємство, яке прийняло рішення релокуватися з небезпечних регіонів, може отримати пакет державної підтримки, що охоплює наступні опції:

  • підбір місця розташування для потужностей підприємства;
  • допомога з перевезенням на нову локацію;
  • сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;
  • підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024