Волинські працедавці перерахували на соціальні потреби майже 1,4 мільярда гривень єдиного внеску

06 Березня 2023, 14:11
Єдиний внесок 922
Єдиний внесок

Упродовж січня-лютого 2023 року волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби 1 мільярд 390 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 432,5 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду минулого року. Про це Бізнес.Район повідомили у ГУ ДПС у Волинській області.

«Якщо фінансовий стан підприємства дозволяє належну оплата праці найманих осіб, то кожен працедавець повинен дотримуватися вимог закону. Своєчасне виконанню державою зобов’язань у рамках програм соціального захисту населення залежить саме від сумління роботодавців. Тому податківці уважно аналізують діяльність СГД щодо використання праці найманих осіб і переконують представників бізнесу дбати про інтереси держави та не ігнорувати законні права громадян на офіційне працевлаштування», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що заходи ДПС у напрямку легалізації робочих місць допомагають формуванню сприятливого середовища на ринку праці для реального сектору економіки та підтримують рівноправну конкуренцію. 

Варто врахувати, що лише за умови, коли роботодавець сплачує єдиний внесок за свою найману особу, такий громадянин має законні підстави отримувати фінансову підтримку держави у випадку втрати робочого місця, тимчасової непрацездатності чи виходу на пенсію

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024