Розширили перелік органів, яким дозволено перевіряти бізнес

23 Лютого 2018, 13:39
1370

Кабмін розширив список Держорганів, яким дозволено проводити перевірки бізнесу. Серед дозволених органів контролю - Держпродспоживслужба, фіскальна служба, частково ДСНС та інші.

Відтепер розширений список державних органів, які мають право проводити перевірки бізнесуі на які не діє раніше введений мораторій. Відповідне рішення ухвалив Кабмін, інформує ТСН.

Зокрема, під дію мораторію не підпадає діяльність Держпродспоживслужби та її територіальних органів у частині заходів із здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю, державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, дотриманням законодавства про захист прав споживачів, державного нагляду у сферах карантину та захисту рослин.

Також вивели з-під дії мораторію Державну фіскальну службу, Мінприроди, Антимонопольний комітет, Держспецзв’язку, Держлікслужбу, Держгеонадра, Держгеокадастр, Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку, Державіаслужбу, Держаудитслужбу, Держекоінспекцію, частково ДСНС та інші установи.

В уряді пояснили, що такий підхід до формування переліку органів державного нагляду (контролю) застосовано задля забезпечення розвитку підприємництва, а також забезпечення контролю за найбільш вразливими та ризикованими сферами суспільних відносин та виконання міжнародно-правових зобов'язань України.

Відповідний перелік установ, які вивели з-під мораторію, Кабмін затвердив постановою №1104 ще 18 грудня 2017 року. Тепер документ оприлюднили на урядовому порталі.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024