На Волині затримали чоловіків, які виробляли підроблені документи для виїзду за кордон

08 Березня 2023, 09:34
На Волині затримали чоловіків, які виробляли підроблені документи для виїзду за кордон 1622
На Волині затримали чоловіків, які виробляли підроблені документи для виїзду за кордон

8 березня у Ковелі затримали двох чоловіків та лікаря під час отримання ними чергової частини грошей за послуги з виготовлення підробних документів для виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомили у Нацполіції Волині.

Відомо, що серед затриманих – двоє чоловіків. Вони жителі інших областей України, які тимчасового жили в Ковелі. Одному із них 60 років, іншому – 38.

Вони підшуковували чоловіків та пропонували їм виготовлення підроблених документів тимчасових посвідчень військовозобов’язаних та довідок військо-лікарських комісій щодо непридатності до несення служби. Такі документи під час воєнного стану дозволяють уникнути призову та надають право виїзду за межі України.

Попередньо до схеми чоловіки залучили працівників Ковельського медичного територіального об'єднання. Сьогодні, 8 березня, під час передачі чергової частини грошей, у сумі півтори тисячі доларів, одного з лікарів також затримали.

Зі слів керівника Ковельського медичного територіального об'єднання Валентина Вітра, поки офіційної інформації про те, що когось із працівників медичної установи затримали, від правоохоронців йому не надходило. З його слів, усі працівники вчасно вийшли на роботу. Інформація про тих працівників, які нині перебувають у відпустці чи на лікарняному перевіряється.

За версією правоохоронців, всього за свої послуги чоловіки брали три тисячі доларів. Нині всі троє перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024