Аграрії Закарпаття можуть подати заявки на програми підтримки від ФАО

09 Березня 2023, 13:07
Агровиробники 688
Агровиробники

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) триває збір заявок на отримання допомоги від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у межах двох програм.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Програма грантової підтримки за фінансуванням Європейського Союзу, спрямована на надання інвестиційної грантової допомоги мікро- та малим сільськогосподарським виробникам, кооперативам та асоціаціям виробників географічних зазначень (ГЗ). Участь у програмі можуть взяти сільськогосподарські виробники з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та частини Чернівецької областей. Розмір грантової підтримки – від 1 000 до 25 000 доларів США.

Для участі у грантовій програмі ФАО станом на 7 березня перші кроки реєстрації пройшли близько 400 малих агровиробників, однак, аби взяти участь у конкурсі, їм необхідно встигнути завершити стадію оформлення необхідних документів.

 Програма з надання насіння ярих культур (пшениця, ячмінь, горох) для підтримки малих фермерів у прифронтових областях, а саме у Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській області. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 гектарів можуть взяти участь у програмі. Об’єм наданої допомоги – 2 тонни насіння ярих культур на господарство на вибір, залежно від регіону.

Станом на 7 березня 2 527 фермерів подали заявки для отримання насіннєвої допомоги від ФАО.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024