Правоохоронні органи спільно відпрацьовуватимуть нелегальний ринок підакцизних товарів

09 Березня 2023, 15:31
Підакцизні товари 228
Підакцизні товари

Представники Бюро економічної безпеки України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Державної податкової служби, Державного бюро розслідувань, під головуванням заступника Генпрокурора, налагоджують постійну взаємодію в контексті виявлення та припинення незаконної діяльності великих промислових виробництв та окремих торгових точок, на чому наголошували представники бізнес-асоціацій.

Про це йдеться на сайті БЕБ.

Про це йшлося на першому засіданні міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням, повʼязаним із незаконним виготовленням та збутом всіх видів підакцизних товарів, яке відбулося в Офісі Генерального прокурора.

Також на засіданні обговорювалися питання ефективної взаємодії усіх органів правопорядку та контролюючих органів у сфері протидії нелегальному обігу підакцизних товарів. Мова йшла про напрацювання єдиних стандартів, механізмів, підходів та активної взаємодії між усіма відомствами, задіяними у процесі.

Для подолання незаконного обігу підакцизних товарів, який впливає на ріст тіньової економіки в Україні в цілому потрібен комплексний підхід. Правоохоронні та контролюючі органи спільно відпрацьовуватимуть ринок підакцизних товарів, робота буде тільки посилюватися, увесь бізнес має працювати в легальній площині, — наголосили члени робочої групи.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024