З початку року на Рівненщини до суспільно корисних робіт залучили 298 безробітних

11 Березня 2023, 15:07
Суспільно-корисні роботи 1069
Суспільно-корисні роботи

В Рівненській області до суспільно корисних робіт залучили 298 безробітних та профінансовано на оплату праці 2,2 мільйона гривень коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. 

Про це Бізнес.Район повідомив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Рівненська обласна військова адміністрація прийняла розпорядження від 02.11.2022 № 358 «Про заходи щодо запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт на території Рівненської області». Визначили орієнтовний перелік видів суспільно корисних робіт, що здійснюються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Рівненської області. Відповідні розпорядження щодо організації суспільно корисних робіт прийняли 37 територіальних громад області.

Безробітні виконують ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед на об’єктах забезпечення життєдіяльності; будівництво, ремонт та підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту; роботи з підготовки населених пунктів до оборони; допомагають громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій; плетуть маскувальні сітки тощо.

Залучення безробітних громадян до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану є вкрай важливим кроком до відновлення економіки країни.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024